Schlager muziek

Wat is Schlager muziek

gabriel-gurrola-2UuhMZEChdc-unsplash

Wat is Schlager muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van het leven. Er is bijna geen mens op aarde te vinden die niet van muziek houdt. De een houdt van klassiek, de ander gaat weer helemaal los op rock muziek. Er zijn zoveel verschillende soorten muziek, en een hele bijzondere tak van muziek is de Schlager muziek. Deze muziekstijl heeft vele harten weten te veroveren en tot de dag van vandaag vormt het de basis voor bijvoorbeeld de Nederlandstalige volksmuziek. In deze blog lees je meer over Schlager muziek.

Wat is Schlager muziek?

Schlager is van oorsprong Duitse volksmuziek. Met name in de jaren 50 tot en met de jaren 80 was de Duitse Schlagermuziek zeer populair. Schlager muziek is gemakkelijk te herkennen, vaak zingt er maar één zanger of zangeres begeleidt door een big band of orkest. Althans zo ging dat vroeger, tegenwoordig treden de artiesten op met een orkestband.

Schlager muziek kenmerkt zich door de diversiteit van de muziek. Van vrolijke up tempo liedjes die bijvoorbeeld gaan over de liefde in het leven of succes in het leven of juist melodramatische liedjes die gaan over het sterven, ziekte of andere narigheid. In Nederland wordt ook Schlager muziek gemaakt maar hier noemen we het, het Levenslied.

De impact van Schlagermuziek in de muziekindustrie

Schlager muziek heeft veel impact gehad op de muziek industrie. In veel landen zijn vormen van de Schlagermuziek terug te vinden. De populariteit van de Schlager muziek valt toe te schrijven aan het feit dat het voor iedereen heel herkenbaar is. De teksten die over het leven gaan zijn voor iedereen wel toepasselijk.

Daardoor heeft de Schlager muziek ongekend veel succes gehad. De populariteit van de Schlager muziek trok vervolgens door naar Nederland waar inmiddels vele bekende artiesten zoals Frans Bauer, Marianne Weber, Corry Konings en vele anderen hun hits en bekendheid aan te danken hebben.

Maar ook in België is de Schlager muziek erg populair en groots. Het mooie is dat de liefde voor de volkse muziek verbroederd. Belgische en Nederlandse liefhebbers genieten samen van de muziek, ontmoeten elkaar op mooie festivals en optredens en vinden elkaar in de muziek terug. En dat is de kracht van de Schlagermuziek, verbinden, verbroederen en het vertolken van het leven.

Meer te weten komen

oorsprong

Schlagerartiesten

populair

welke landen